Pahoittelen pientä päivitysaukoa. Olen kärsinyt vatsaongelmista 4. päivästä asti. Aluksi tuntui, että lihaskivut ja vaihteleva ripuli-ummetusakseli johtui Procrenista, mutta muutama päivä sitten olo huononi entisestään. Lihaskivut helpottivat tiistaihin mennessä, mutta keskiviikosta eteenpäin olen kärsinyt ylävatsan turvotuksesta ja pingottelusta, kivulloisista suolistovaivoista ja pahoinvoinnista. Lisäksi on ollut sellainen tunne, ettei ruoka vain sula tai mene mahalaukusta eteenpäin kohtuullisessa ajassa. Voin olla tuntikausia syömättä kärsimättä näläntunteesta, röyhtäillen happoa.

Viime yönä etsin netistä vastauksia ja apua olooni. Varsinaista apua en löytänyt, mutta laskemalla 1+1 päädyin siihen, että vatsani käyttäytyy hapottoman mahan lailla. Tähän löytyy helposti syyllinen Somacista, jota olen vetänyt refluksitautiin nyt ehkä jo noin vuoden. Kun protonipumppuja salvataan liian kauan putkeen, maha saattaa lakata tekemästä välttämättömiä happoja. Päätin yrittää olla muutaman päivän ilman salpaajaa ja jos tästä ei ole apua, täytyy tähdätä lääkäriin. Hapottomuudesta ei voi olla tietenkään varma ilman mitään lisätutkimuksia tai edes lääkärin mielipidettä, mutta sopisi kuvioon paremmin, kuin nenä naamaan!

Kunpa keksisin jotain sellaista ruokaa, joka menisi alas asti! Ryhdyin eilen syömään maitohappobakteeria ja ummettuneisuutta ja ilmavaivoja olen hoitanut eilisestä asti Smartlaxilla ja Cuplatonilla, mutta apua ylävatsalle ei niistä ole juurikaan ollut. Inkivääriteekään ei ole tehonnut, vaikka tavallisesti se rauhoittaa äkäistä vatsaani hyvin.

Hommassa riipii myös eristäytyneisyys ja uupumus. Mitään ei jaksa tehdä eikä ketään nähdä. Onneksi edes raha-asiat lähtivät selviämään kuntoon kuluneella viikolla, edes se stressi vähempänä!

Keväisin terveisin mutta hammasta purren,

Epione