Huokaus.

Pahimmat suolivaivat hellittivät, mutta munasarjojen kipu paheni tuossa n. viikon aikana. Lauantaina olin jo niin huonossa kunnossa, että täytyi käydä päivystyksessä - turhaan. Lääkäri epäili suoliperäistä kipua, koska ultraääni oli puhdas eikä hän uskonut Procrenin menettäneen tehoaan. Tässäpä sitä taistellaan siis päivittäin kipua vastaan samoilla särkylääkkeillä, kaurapussilla ja levolla. Harmittaa, että tilanteen ratkaisemiseksi on tarjolla pelkkää ei-oota. Täytyy kuulemma odottaa 11.5. asti kolonoskopiaan, ja jos suolessa ei näy mitään mikä selittäisi kipua, hoidetaan taas endoa. Huolestuttaa, sillä 1. suolesta löytyy varmasti jotain, eihän se nyt muuten kipuilisi, ja 2. jos keskitytään vain suolen tilanteen hoitoon, munasarjojen ja kohdun kivt sivuutetaan lääkärien toimesta edelleen suolikipuina.

En ymmärrä, miksi potilasta on vaikea uskoa tässä. Olen vaahdonnut tästä ennenkin, mutta olen todella harmistunut siitä, ettei kokemani munasarjakipu voi olla munasarjakipua. Toki vatsan hermotus on monimutkainen, mutta suolten ja munasarjojen kipu on ihan erilaista keskenään. Munisten kipu tuntuu vatsan etupuolella ja säteilee reisiin, takamukseen, alaselkään ja emättimeen, suolten kipu taas hieman taempana ja on huomattavasti kouristavampaa.

No, edes jotain toivontapaista: lääkäri mainitsi, että toukokuun kontrolliajalla olisi mahdollista asettaa Jaydess-kierukka heti Procrenin jatkoksi. Kierukka arveluttaa ja huolestuttaa, mutta jos siitä kuvitellaan olevan hyötyä, voi siitä ollakin. Mukavaa kierukassa olisi myös ehkäisyteho sekä hormoni oman hormonitoiminnan lisäksi. Kosteampi iho, kosteammat limakalvot ja nykyistä jarrupiikin turruttamaa parempi seksivietti olisivat ihan tervetulleita! Asetus ja komplikaatiot kuitenkin jännittävät, mutta lienevät aika yksilöllisiä kokemuksia. Pitääkin lueskella aiheesta vielä lisää.

Halauksin, kahvia mietteissään keitellen,

Epione