Tällä viikolla olen päässyt taas liikkeelle!

Tilannepäivitystä siis: pystyn nukkumaan jo kahden aikaan öisin, nukun hiukan paremmin, liikunta onnistuu ja olo on virkeämpi. Ongelmia tulee yhä ruoansulatuksen suhteen melkein päivittäin. Ruoan suhteen täytyy olla hyvin tarkkana, sillä muuten seuraa vain oksentelua, kipua suolistossa ja sekoileva vatsa. Suolikipu on sitä sorttia, että joko koko paksusuolta särkee tai sitten vain vasenta (sitä kiinnikkeistä) puolta. Suolessa liikkuva tavara ja ilma tuntuvat jumittavan välillä vasemmalle, mikä on tosi keljua. Ahdistuin sen verran, että varasin lääkärille soittoajan ensi viikolle, jotta saisin jotain mielenrauhaa tai neuvoja tuskailun suhteen.

Procrenin sivuvaikutuksia tuntuu vielä olevan. Limakalvot ja halukkuus ovat lähteneet viimein hiukan palautumaan, vaikkeivät vielä normaaleja olekaan. Niveliä särkee, hikoilua ja kuumia aaltoja on yhä ja urheilukamoja saa olla pyykkäämässä koko ajan tuplahikoilun takia. Tässä kohtaa olen onnellinen omasta pyykkikoneesta. Odotan kuitenkin, että oireet tasoittuisivat ehkä heinäkuun loppuun mennessä. Mikäli eivät, pitänee kysyä lääkäriltä neuvoa siihenkin. Primolut ei ole edelleenkään aiheuttanut mitään ongelmia. Viime päivinä on tuntunut, kuin jotakin vuotoa olisi alkamaisillaan, mutta mitään ei ole tapahtunut. Onneksi.

On myönnettävä, että haksahdin mainontaan ja ostin purkin Urtekramin kylmäpuristettua kookosöljyä. Ennen maistamista päätin kuitenkin googlata terveyshyödyistä, mutta törmäsinkin tietoon, ettei ainetta ole juuri tutkittu ja markkinoinnissa käytetyt terveysväittämät ovat suurimmilta osin oletuksiin perustuvaa huuhaata. Eikä tässä vielä kaikki: kookosöljy on enimmäkseen kovaa rasvaa, joka on siis juuri sitä terveydelle haitallista sorttia ja lisäksi se sisältää paljon energiaa. Oma kehoni on vieläpä erityisen huono käsittelemään kovaa rasvaa, joten hetken pohdinnan jälkeen päätin sijoittaa purkin kylppäriin kauneudenhoitoa varten. Aine tuoksuu hyvältä ja koostumus on hauska, sillä se sulaa heti iholle osuessaan sulamislämpötilansa vuoksi. Levitin öljyä kokeeksi kantapäihini, sääriini ja kasvoihini, jotka ovat hurjan kuivia ihoalueita jopa kesällä. Ainakaan yhden yön muhittelun perusteella en korvaisi oliiviöljyä kookoksella, mutta käytän purnukan loppuun ja pohdin sitten, oliko suhteeni tuohon tököttiin siinä vai ostanko toisenkin. Ajattelin kokeilla kookosöljyä vielä ainakin hiusten hoitoon ja deodoranttina. Oliiviöljy, pähkinät ja siemenet saavat kuitenkin pysyä ruokavaliossani pehmeiden rasvojen lähteenä.

Juhannus menee mehua juoden tällä kertaa, mutta mitäpä ei hyvän olon eteen tekisi!

Iloista jussia toivotellen,

Epione