Päivittämisen kanssa on ollut nyt hieman tahmeaa erinäisten grafiikkatöiden, opinnäytetyöhön liittyvien kirjojen lukemisen ja monenlaisen muun puuhailun takia. Jos päivitysvälit tuntuvat pitkiltä, en ole lakannut kirjoittamasta, on vain hiukan enemmän kiirettä.

Tästä 1,5 viikkoa takaperin, eli viime viikon keskiviikkona, alavatsa ja lantion alue alkoi kipuilla uudelleen. Turvotusta ja lämpöilyä alkoi myös ilmetä. Aluksi luulin, että olen kipeänä, mutta sitten mukaan tulivat hyvin kuukautismainen olotila ja krampit ilman vuotoa. Särkylääkkeistä on toisina päivinä vähän apua, toisina ei. Joka tapauksessa, soitin naistentauteihin ja kysyin mitä tehdä, ja kun ainoa paikalla ollut lääkäri soitti takaisin, sain sovittua kierukkakokeilusta. Hormonikierukka asennetaan maaliskuun toisella viikolla ja tulee käyttöön Visannen rinnalle. Kierukan laitto jännittää, sillä ensimmäisellä kerrallahan sitä ei asennettu lainkaan. Mukavaa on, että laitoksen saa ilmaiseksi, sillä se laitetaan sairauden hoitoon poliklinikalla. Muuten ei olisikaan varaa.

Yliopistollisen sairaalan järjestämä ryhmäterapiakokeilu endometrioosipotilaille vaikuttaa loistavalta. Kaksi 1,5h kokoontumista on takana ja kolme jäljellä. Neljän hengen plus psykiatrisen sairaanhoitajan voimin homma luistaa hienosti. Vaikka olemme aika erilaisissa elämäntilanteissa keskenämme, henki ja ymmärrys on hyvä. On mukavaa tietää, että keskustellessa toiset ymmärtävät oman tilanteen ja kannan paremmin, kuin moni muu. Ilmapiiri on siis hyvin vertaistuellinen, kuten tarkoitus onkin.

Nyt on mentävä nappailemaan särkylääkettä, että lähtee tämäkin sunnuntai käyntiin.

 

Hyvää ystävänpäivää!

Epione